Deschiderea oficiala a Forumului de Consultare Publica, Comunicare si Dezbateri in vederea exercitarii Presedentiei Romaniei la Consiliul UE 2019

Maria Andriescu a participat la deschiderea oficiala a Forumului de Consultare Puublica, comunicare si dezbateri in vederea pregatirii si exercitarii Presedentiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene EU – RO 2019, in cadrul Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, deschidere ce l-a avut ca invitat pe Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.
 
Maria Andriescu este eleva in clasa a XII-a la Colegiul National “Carol I”, Craiova. In cursul anilor de liceu a ocupat functia de Presedinte al Consiliului Scolar al Elevilor, Director al Departamentului de Formare si Educatie Informala din cadrul Consiliului Judetean al Elevilor Dolj si Responsabil Online in cadrul Biroului de Presa al Consiliului National al Elevilor. Maria a fost Intern in cadrul programului Global Internship Program organizat de Butterfly Dreamer Network in 2016, coordonat de Miruna Apetroaei, Delia Stamate si Ghita Petrus. Incepand cu anul 2014, este Vicepresedintele Organizatiei Nonguvernamentale Trend, coordonand echipa de voluntari, bugetul si proiectele caritabile ale asociatiei. A fost castigatoarea concursului “Ministru pentru o zi”, astfel a ocupat pozitia de Ministru al Afacerilor Externe pentru o zi. A participat la conferinta de dezbateri Harvard MUN organizata de celebra universitate Harvard in luna ianuarie 2017, fiind singurul participant din Romania. Intentionez sa urmeze studiile universitare in Statele Unite ale Americii, axandu-se pe subiectele Relatii Internationale si Drept International.
 
Maria ne-a spus ca acest forum “aduce un punct important de sprijin Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, dand sansa tinerilor, ca delegati si experti din partea organizatiilor non-guvernamentale sa se implice activ in tematicile de interes pe care Romania le va prezenta pe parcursul Presedentiei. Asa cum s-a discutat si in cadrul forumului, cetateanul nu este vazut doar ca o sursa, ci si ca o finalitate.”

Forumul EU RO 2019 este o structura consultative, fara personalitate juridica ce functioneaza pe langa Ministerul Afacerilor Externe, in coordonarea Ministrului delegat pentru Afaceri Europene si are ca principala misiune crearea cadrului formal de derulare a dezbaterilor publice organizate de Ministerul Afacerilor Externe pe tema viitoarei Presedintiei a Consiliului Uniunii Europene.Concluziile acestor dezbateri vor fi integrate in procesul de reflectie derulat in vederea fundamentarii propunerilor de tematici de interes ale agendei politice a Presedentiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, precum si a definirii obiectivelor de promovare avute in vedere pe primul semestru al anului 2019. Temele principale de interes ale Romaniei la Presedintia Consiliului UE implica : Europa Convergentei, Europa sigurantei, Europa actor global, Europa valorilor comune.

 

 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *